Vochtbestrijding Oudenbosch

Vocht in je huis in Oudenbosch? Met vochtbestrijding zorg je ervoor dat de vochtproblemen verholpen worden. Vochtproblemen zijn te herkennen aan beslagen ramen, schimmels, een muffe lucht in huis en vochtplekken op de binnenmuur. Het is gevaarlijk voor je gezondheid, dus is het van belang dat je het vochtprobleem in huis bestrijdt. Op deze pagina lees je wat de meest voorkomende vochtproblemen zijn en wat je aan vochtbestrijding kunt doen om dit op te lossen. Bijvoorbeeld door je kelder waterdicht te maken, de muren te impregneren of je huis in Oudenbosch beter te ventileren. Wil je meer weten over de kosten van vochtbestrijding? Vraag dan gratis offertes aan en vind een vochtbestrijdingsexpert die jou helpt!

vochtbestrijding Oudenbosch

Wat zijn de meest voorkomende vochtproblemen?

Als het aankomt op vochtproblemen, zijn er verschillende soorten te onderscheiden. Ieder vochtprobleem vereist een andere methode van vochtbestrijding. Het is dus belangrijk om een juiste diagnose vast te stellen, zodat je op de juiste manier het vocht in je huis in Oudenbosch kunt bestrijden. Vochtproblemen leiden namelijk vaak tot schimmels aan de binnenkant van je huis. De meest voorkomende vochtproblemen zijn optrekkend vocht en doorslaand vocht, maar ook condensatievocht, lekkages en water in de kelder zijn oorzaken van vochtproblemen. Hieronder staan de meest voorkomende vochtproblemen op een rijtje:

Effectieve vochtbestrijding, scherpe prijzen!

Vraag vrijblijvend vochtbestrijding offertes aan, vergelijk en bespaar op de kosten!

optrekkend vocht Oudenbosch

Optrekkend vocht in huis Oudenbosch

Optrekkend vocht is een vochtprobleem dat vaak voorkomt in huizen, dus mogelijk ook in jouw huis in Oudenbosch. Dit type vochtprobleem ontstaat wanneer de vochtwering of de waterkering in de muren slecht werkt en het grondwater omhoog komt. Hierdoor absorberen de muren het grondvocht dat omhoog komt. Gevolg hiervan is dat er vochtplekken op de muur ontstaan, er een muffe geur in huis terechtkomt en er schimmels vormen. Bovendien heb je kans dat het behang of pleisterwerk van de muren komt en er zelfs schade aan de constructie wordt veroorzaakt.

Hoe kan je optrekkend vocht bestrijden?

Het bestrijden van optrekkend vocht kan met drie methodes gedaan worden. Welke methode het meest geschikt is voor jouw huis in Oudenbosch, hangt af van de hardnekkigheid van het vochtprobleem en van de staat van de woning.

Muren injecteren

De meest gebruikte manier om optrekkend vocht te bestrijden, is het injecteren van de muren. Er wordt dan een product in de muren aangebracht voor vochtwering, dat ervoor zorgt dat het vocht geen kans meer krijgt. Hoe gaat injecteren in zijn werk? De specialist boort gaten in de muren en vult de gaten op met een vochtwerende gel. Deze vloeistof zet zich uit in het metselwerk en voorkomt dat grondvocht in huis binnendringt. De kosten voor het injecteren van de muren is afhankelijk van het aantal m², de gebruikte materialen en de dikte van de muur. De gemiddelde prijs is €100,- per lopende meter.

Muren onderkappen

Een tweede mogelijkheid van vochtbestrijding, is het onderkappen van muren. Bij onderkappen wordt je woonhuis als het ware opgetild door horizontale sleuven in het metselwerk te fresen. Vervolgens wordt in de vrije ruimte onder het huis een waterkering aangebracht. Het is een zeer intensieve klus die veel schade aanbrengt, omdat de muren opnieuw afgewerkt moeten worden. Wat de exacte prijzen zijn voor het onderkappen van muren wordt beïnvloed door de dikte van de muur en het aantal lopende meters. Houdt rekening met prijzen tussen de €100,- en €150,- per lopende meter.

Carebrick systeem

Deze laatste methode is een innovatieve manier van vochtbestrijding en wordt eigenlijk alleen nog in Nederland toegepast. Hier worden elementen met een keramische koker in de muren van de woning in Oudenbosch geplaatst. Er zitten 2 openingen in deze elementen, zodat er een luchtstroom in de muur. De lucht koelt af waardoor er een koudebrug ontstaat. Het optrekkend vocht trekt naar de koudebrug en wordt naar buiten gevoerd. Het is lastig te zeggen wat een carebrick systeem kost. Dit is namelijk afhankelijk van de grootte van het project en de oorzaak van het vochtprobleem. Gemiddelde kosten van een carebrick systeem zijn zo’n €115,- per lopende meter.

doorslaand vocht Oudenbosch

Vochtbestrijding doorslaand vocht Oudenbosch

Doorslaand vocht, komt net als optrekkend vocht, behoorlijk vaak voor in huizen. De oorzaak van doorslaand vocht is vaak een muur die poreus is, waarbij neerslag geabsorbeerd wordt door de muur en het vocht zich snel verspreidt. Het vocht dringt dus via de buitenkant de woning binnen, waardoor er ook aan de binnenmuur schimmels en vochtplekken ontstaan. Om doorslaand vocht te bestrijden moet de buitenmuur beschermd worden tegen weersomstandigheden. Dit kan op verschillende manieren gebeuren.

Hoe kan je doorslaand vocht behandelen?

Er zijn drie manieren om doorslaand vocht te behandelen. Dit kan namelijk door de geven te impregneren, vochtwerende verf aan te brengen of nieuwe gevelbekleding te plaatsen. Welke manier voor jouw huis in Oudenbosch het beste is, hangt af van het budget dat je hebt en wat je zelf het liefst hebt.

Gevel impregneren

Het impregneren van de muur is de eerste oplossing voor doorslaand vocht. Bij deze methode brengt de gevelspecialist een beschermlaag aan op de buitenmuur, zodat doorslaand vocht vermeden wordt. Dit impregneermiddel zorgt er bovendien ook voor dat de gevel langer schoon blijft. Voor het impregneren moet de gevel wel gereinigd worden, zodat het impregneermiddel zich beter vastzet. Wat de kosten voor gevelimpregnatie zijn, hangt van een aantal elementen af. Zo speelt de totale oppervlakte mee en de bereikbaarheid van de gevel. De gemiddelde kosten zijn tussen de €8,- en €12,- per m².

Buitenmuur verven met vochtwerende verf

Een andere mogelijkheid van vochtbestrijding is om de buitenmuur te schilderen met een speciale verf die de gevel beschermd tegen vocht. De muur schilderen met deze verf is zowel een preventieve maatregel als een oplossing voor doorslaand vocht. Daarbij geeft het je woning een frisse uitstraling. Net als bij impregneren is het hier ook van belang om de muur van tevoren schoon te maken. Vochtwerende verf is behoorlijk prijzig. Goedkopere verfsystemen geven vaak minder goed resultaat, het is dus aan te raden om professionele verf te kiezen. De kosten hiervoor liggen ongeveer op €250,- per 10 liter verf.

Nieuwe gevelbekleding

Wanneer je gevel in Oudenbosch zijn beste tijd gehad heeft en je ook nog eens last hebt van doorslaand vocht, is het misschien tijd om nieuwe gevelbekleding te nemen. Gevelbekleding is een goede manier van vochtbestrijding. Er zijn allerlei verschillende soorten en materialen die je kunt gebruiken. Je kiest bijvoorbeeld voor crepi, hout, pvc of kaleien. Het is een prijzige investering, maar geeft je wel direct de mogelijkheid om de boel te isoleren. De kosten voor nieuwe gevelbekleding zijn afhankelijk van het type gevelbekleding dat je kiest. De prijzen zijn vanaf € 40,-.

condensatievocht Oudenbosch

Condensatievocht bestrijden Oudenbosch

Condensatievocht is het vocht dat in een woonhuis ontstaat door er te koken, leven en wassen. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid in je huis. Bij hoge luchtvochtigheid treedt er condensatie op, met andere woorden: het vocht in de lucht slaat neer op verschillende oppervlakken die koud zijn qua temperatuur. Condensatie ontstaat wanneer er niet genoeg ventilatie is. In eerste instantie denken weinig mensen hierover na, maar condensatievocht kan leiden tot schimmels, wat behoorlijk slecht is voor je gezondheid. Bovendien kan het verf- en pleisterwerk loslaten en ontstaat er een muffe geur in huis.

Hoe kan je condensatievocht bestrijden?

Het is redelijk eenvoudig om condensatie met vochtbestrijding te verhelpen. Echter vergt dit wel een grondige aanpak. Het is belangrijk om genoeg te ventileren en eventueel een ventilatiesysteem te laten plaatsen. Ook werkt goede isolatie ook bij de vochtbestrijding van condensatievocht.

Beter ventileren

De simpelste oplossing van vochtbestrijding is om te zorgen voor een betere ventilatie in huis. Dit doe je door voldoende frisse lucht binnen te laten, zodat de luchtvochtigheid daalt en de muren uitdrogen. Je ventileert door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Het beste is om je woning in Oudenbosch systematisch te voorzien van schone lucht. Gebruik bijvoorbeeld ventilatieroosters of laat een ventilatiesysteem ophangen in ruimtes waar het erg vochtig is. De prijzen voor het plaatsen van een ventilatiesysteem beginnen vanaf €3000,-.

Isolatiewerken uitvoeren

Zoals hierboven al genoemd, is het van belang om je huis goed te ventileren. Daarnaast is het ook mogelijk om isolatiewerken uitvoeren. Als je een oud huis hebt waarbij de vochthuishouding niet goed werkt, treedt er condensatie op en ontstaan er koudebruggen. Wanneer dit gebeurt, is het noodzakelijk om de muren van je woning in Oudenbosch opnieuw te isoleren. Verschillende factoren beïnvloeden de kosten van isolatie, zoals het oppervlak, het materiaal en de vochtigheid in huis. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €15,- tot €30,- per m².

Bespaar op de kosten, vergelijk offertes

lekkage Oudenbosch

Lekkage Oudenbosch

Vochtproblemen nemen niet vanzelf af, dus als de oorzaak van het vochtprobleem een lekkage is, is het raadzaam om vochtbestrijding te laten uitvoeren. Lekkages kunnen ontstaan door stormschade, maar ook achterstallig onderhoud kan leiden tot lekkages. Bij lekkages komt vaak veel vocht vrij, dat zich verspreidt in de structuur van je woning in Oudenbosch. Afhankelijk van de plaats waar de lekkage is ontstaan, raken bijvoorbeeld vloeren, muren en plafonds verzadigd. Dit leidt op den duur tot vochtplekken en schimmels. Het is dan heel belangrijk om het probleem op te lossen met vochtbestrijding.

Lekkage oplossing door middel van lekdetectie

Lekkage kan voor veel waterschade zorgen in je huis in Oudenbosch. Denk aan houtrot, schimmels en andere vochtproblemen. Bij lekkages is het vaak lastig te achterhalen waar het vandaan komt. Door een lekdetectie uit te laten voeren door specialisten, is het mogelijk om de bron van de lekkage waar te nemen. Wanneer je dus last hebt van lekkages is het raadzaam om snel een lekdetectie uit te voeren, zodat het vochtprobleem opgelost wordt. Een lekdetectie wordt met speciale apparatuur gedaan, bijvoorbeeld met een infraroodcamera, een ultrasone detectie of via een vochtmeting.

Meer informatie over een daklekkage van een pannendak.

kelder waterdicht maken Oudenbosch

Kelder waterdicht maken Oudenbosch

Een kelder heeft een hoog risico op vochtproblemen, omdat het een ruimte is dat zich helemaal of gedeeltelijk onder de grond bevindt. Wanneer de oorzaak van de lekkage in de kelder ligt, is het aan te raden om de kelder waterdicht te maken. Er zijn verschillende manieren voor kelderdichting van je woonhuis in Oudenbosch waterdicht te maken.

Welke kelderdichting oplossingen zijn er?

Er zijn een aantal oplossingen voor vochtbestrijding die zorgen dat je kelder waterdicht wordt. Zo is het mogelijk om de kelder te bekuipen, drainage aan te leggen of de keldermuren te injecteren. Lees hieronder wat deze mogelijkheden inhouden.

Kelder waterdicht maken met een bekuiping

De eerste methode van kelderdichting is kelderbekuiping. Hierbij worden alle wanden en de vloer met een waterdichte pasta besmeerd. Eerst worden de keldermuren gecontroleerd op gaten en scheuren en wordt de ruimte stofvrij gemaakt. Vervolgens worden grote gaten met vulmiddel gedicht. Daarna wordt er een primer op de keldermuren geplaatst voor optimale hechting en wordt de waterdichte pasta eroverheen geplaatst. De richtprijs voor kelderdichting is zo’n €4.000,-

Drainage

Bij een manier om de kelder waterdicht te maken, kun je ook kiezen voor kelderdrainage. Bij deze techniek wordt een membraam met kanaaltjes geplaatst op de keldervloer. Het water loopt via de kanaaltjes weg en komt terecht in het riool. Je kelder zal nooit volledig droog worden, dus is goede ventilatie belangrijk. Afhankelijk van het type drainage, moet je bij de kosten denken aan €3.000,- tot €10.000,-.

Vochtige keldermuren injecteren

De derde methode is om keldermuren te injecteren. Dit is voornamelijk een vochtbestrijding tegen optrekkend vocht. Er worden gaten in de keldermuren geboord, waar vervolgens een vochtwerend product in aangebracht wordt. Het vochtwerende middel zorgt dat er een barrière gevormd wordt en het vocht in de keldermuren uiteindelijk uitdroogt. Het injecteren van keldermuren kost zo’n €100,- per lopende meter.

Meer informatie over het verhelpen van vochtproblemen in de kelder.

Bestaat er een vochtbestrijding subsidie?

Heb je last van vochtproblemen in je woning in Oudenbosch en je wilt dit aanpakken met vochtbestrijding? Dan maak je mogelijk aanspraak op een subsidie. Het is een Subsidie Energiebesparing Eigen Woning, ook wel SEEW. Bij deze subsidie geldt dat je 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk treft. Voor meer informatie over deze subsidie kijk je op de officiële website van de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland.

Benieuwd naar de prijzen?

Tips om vochtbestrijders te vergelijken

Vind de beste vochtbestrijdingsspecialist uit Oudenbosch door offertes onderling te vergelijken. Voordat je offertes aanvraagt zijn er een aantal tips om een aantal punten te checken. Zo is het eerst belangrijk om op de kosten te letten, aangezien deze nogal kunnen verschillen per specialist. Bovendien is het handig om de garantievoorwaarden te controleren van de vochtbestrijding. Gemiddeld krijg je 10 jaar garantie. Laat je meerdere vochtbestrijding projecten uitvoeren? Dan krijg je mogelijk bundelkorting, of kwantumkorting. Tot slot is het aan te raden om de keurmerken te checken en reviews te lezen.

Vochtbestrijding uitbesteden

Last van vochtproblemen aan de binnenkant of buitenkant van je huis in Oudenbosch? Besteed de vochtbestrijding uit aan een specialist die met zijn ervaring en kennis de klus voor jou klaart. Vraag daarom nu gratis offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes vrijblijvend op prijzen en aanbod en vind de juiste vochtbestrijding specialist uit Oudenbosch die jou helpt bij waterdicht maken van de kelder of injecteren van de muur.