Gevel renoveren kosten

gevel renoveren kosten

Bij BST Bouw kun je voor tal van verschillende werkzaamheden terecht. Bijvoorbeeld wanneer je een aanbouw wil laten plaatsen of als je onderdelen van je huis wilt laten renoveren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om met regelmaat de gevel te renoveren. Je wilt immers allereerst dat het huis er aan de buitenkant goed uitziet. Daarnaast is een goed functionerende gevel ook belangrijk omdat je daardoor vocht en schimmel buiten houdt. Voor gevelrenovatie ben je bij BST Bouw ook aan het juiste adres. Samen met BK Bouw uit Rotterdam lossen we alle gevelproblemen op. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van het renoveren van de gevel? Vraag gratis offertes aan bij vakmannen bij jou in de buurt.

Gevel reparatie

Je begrijpt natuurlijk dat de kosten van het renoveren van de gevel behoorlijk kunnen verschillen per klus. Dat hangt namelijk af van wat er precies moet gebeuren. Sommige gevels zijn bijvoorbeeld lang niet gerenoveerd. Daardoor zijn er flinke beschadigingen opgetreden. Dat moet natuurlijk wel opgelost worden en daardoor kunnen de kosten hoger uitvallen dan bij een gevel die niet of nauwelijks is beschadigd. Wanneer er bijvoorbeeld stenen zijn gebroken, dienen die te worden vervangen. Het is daarnaast ook mogelijk dat de raamdorpels aan vervanging toe zijn. Wanneer je de gevel laat renoveren wil je immers wel dat dit direct goed gebeurt en dat er geen beschadigingen meer over blijven.

Soort voeg

Naast de vraag in hoeverre je gevel is beschadigd en er reparaties nodig zijn, speelt ook het soort voeg een rol in de bepaling van de prijs. Er zijn namelijk verschillende soorten voegen. Platvolborstelwerk is het meest voordelig. Ook wanneer je voor een platte voeg kiest, ben je redelijk voordelig uit. Daarnaast zijn er echter nog veel meer keuzes zoals een strakke voeg, een schaduwvoeg en daggesneevoeg. De prijs varieert bij deze verschillende soorten voegen omdat het allemaal weer om een andere behandeling vraag. Je kunt tot slot ook nog kiezen voor knipwerk en/of snijwerk. Dit is veel werk en kost dan ook het meest. Het geeft dan ook verreweg de mooiste uitstraling met de voeg die net buiten het metselwerk steekt en daardoor een klassieke uitstraling aan het geheel geeft.

Gevelreiniging

gevelrenovatie
Soms is een gevel niet echt beschadigd. Dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws, al betekent het niet dat je helemaal niet aan gevelrenovatie hoeft te denken. Ook gevelreiniging behoort namelijk tot renovatie van de gevel. Dat kan bovendien helpen om je huis weer een prachtige uitstraling te geven. Het huis ziet er weer als nieuw uit waardoor het vanaf de buitenkant veel meer indruk maakt. Er zijn verschillende vormen van gevelreiniging. De meest goedkope manieren is stoomcleanen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het reinigen te combineren met voegen en zelfs met impregneren. Veel mensen die zuinig op hun huis zijn en het belangrijk vinden dat deze er aan de buitenkant goed uit zien laten op regelmatige basis de gevel van hun huis reinigen.

Gevel impregneren

Bij het renoveren van de gevel kun je er ook voor kiezen om de gevel te laten impregneren. Dat is een handige en effectieve oplossing om vochtproblemen tegen te gaan of te voorkomen. Het grote voordeel van impregneren is bovendien dat het helemaal niet zo duur is. Al vanaf zo’n zes euro per vierkante meter is het mogelijk om de gevel te laten impregneren. Je kunt dit overigens ook doen in combinatie met andere werkzaamheden die bij het renoveren van de gevel passen. Bijvoorbeeld door eerst de gevel grondig schoon te laten maken en deze vervolgens te laten impregneren.

Overzicht kosten gevelrenovatie

Onderstaand een prijstabel die inzicht geeft in de kosten per onderdeel.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Vervanging voegwerk met luchtdruk hakhamers €40,- per m2, afhankelijk van soort voeg
Vervanging voegwerk €42,- per m2, afhankelijk van soort voeg
Vervangen van kapotte stenen €12,- per steen
Vervangen van Raamdorpels €35,- per uur
Gevelreiniging €350,- tot €1.000,-
Gevel impregneren Vanaf €6,- per m2
Schoorsteen renoveren Vanaf €400,-

Wil je exact weten wat in jouw geval de kosten zijn? Vraag gratis offertes aan en je ontvangt spoedig offertes van vakmannen bij jou uit de buurt.

Meer informatie over de kosten van vochtbestrijding