Stucwerk kosten

stucwerk kosten

Ben je van plan om binnenkort de muren te laten stucen? Heb je en nieuw huis gekocht en ben je op zoek naar een goede en betrouwbare stucadoor? BST Bouw helpt je natuurlijk graag verder. Daarbij maakt het niet eens uit op welke manier je wilt laten stucen. Dat kan namelijk op verschillende manieren. Sommige klanten kiezen er bijvoorbeeld voor om behangklaar te laten stucen terwijl andere het liever sausklaar laten doen. De prijzen lopen daarbij uiteraard ook uiteen. Ben je nieuwsgierig naar de prijzen van de verschillende stucwerkzaamheden? We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje zodat je een handig overzicht hebt! Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan bij vakmannen bij jou in de buurt.

Spackspuitwerk

Steeds meer mensen kiezen het liefste voor een goedkope maar tegelijkertijd strakke en mooie afwerkingen van de plafonds en/of muren. In dat geval kun je het beste voor spackspuitwerk kiezen. Dit is per vierkante meter het meest goedkoop. Je betaalt er tussen de 5 en 11 euro per vierkante meter voor. Dit is een inclusieve prijs dus je hoeft niet extra te betalen voor materiaal. Ook de BTW is daar al bij gerekend. Spackspuitwerk is zo goedkoop omdat de werkwijze heel anders is dan bij andere manieren van stucen. Het gebeurt namelijk volledig machinaal. Dat heeft uiteraard tot gevolg dat de stucadoor veel minder werk heeft een stuk efficiënter kan werken. Daardoor blijft de prijs laag.

stucwerk

Spachtelputz

Je kunt bij ons ook kiezen voor sierpleister. Spachtelputz is één van de meest populaire vormen hiervan. Juist als je bij het stucen wil gaan voor een uitstraling die tijdloos is, is spachtelputz een uitstekende optie. Je kunt er zowel het plafond als de muren prima mee afwerken. Er wordt een vaste prijs per vierkante meter gerekend. Die prijs kan overigens wel behoorlijk verschillen. Dat hangt namelijk van verschillende factoren af waaronder of het om moeilijk te bereiken plaatsen is en om hoeveel vierkante meter het in totaal gaat. De prijzen van spachtelputz liggen echter tussen de 12 en de 23 euro per vierkante meter.

Behangklaar stucen

Deze populaire optie is nog steeds één van de meest gevraagde manieren van stucen. Dat komt wellicht door de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Voor een lage vaste prijs per vierkante meter word je huis volledig behangklaar gemaakt. Uiteraard kies je hier alleen maar voor wanneer je de ruimte ook daadwerkelijk wil behangen. De stucadoor zorgt er met het stucwerk voor dat je het behang er direct eenvoudig op aan kunt brengen. Wanneer je dit wil laten doen, betaal je tussen de 8 en de 15 euro per vierkante meter. Deze gemiddelde prijs is overigens inclusief materiaal en btw. Ook de loonkosten van de stucadoor zijn daarbij inbegrepen.

Sausklaar stucen

Ook voor sausklaar stucwerk wordt BST Bouw met grote regelmaat ingeschakeld. Hierbij is het eindresultaat zorgvuldig afgewerkte ondergrond die volledig egaal is. Er zijn dus geen oneffenheden te vinden nadat het sausklaar stucwerk is afgerond. Daarna kan er gesausd worden. Overigens moet daar wel mee gewacht worden tot het stucwerk helemaal is opgedroogd. Omdat sausklaar stucwerk helemaal egaal moet worden gemaakt, kost het vaak meer tijd. Dat heeft weer tot gevolg dat de prijs hoger wordt. Je betaalt ook hier per vierkante meter een inclusieve prijs. De gemiddelde prijs van sausklaar stucwerk ligt tussen de 9 en de 23 euro per vierkante meter.

Overzicht kosten stucwerk

Hierboven hebben we uitgebreid de verschillende stucwerkzaamheden besproken en daarbij ook direct de kosten gemeld. Om het overzichtelijk voor je te maken hebben we de prijzen voor stucwerk hieronder in de tabel nog eens voor je op een rijtje gezet.

Prijstabel stucwerk prijzen

Werkzaamheden Gemiddelde prijs per m2
Spackspuitwerk €5,- tot €11,-
Spachtelputz €12,- tot €23,-
Behangklaar stucen €8,- tot €15,-
Sausklaar stucen €9,- tot €23,-
Plafond stucen €10,- tot €23,-
Schuurwerk €15,- tot €25,-

Wil je exact weten wat in jouw geval de kosten zijn? Vraag gratis offertes aan en je ontvangt spoedig offertes van vakmannen bij jou uit de buurt.