Vochtbestrijding kosten

vochtbestrijding

Je huis wil je natuurlijk tegen alle mogelijk invloeden van buitenaf beschermen. Daarbij gaat het in eerste instantie om indringers. Daarnaast is het ook de bedoeling dat de muren en het dak van je huis je ook beschermen tegen weer en de elementen. Zo wil je natuurlijk niet te maken met vochtproblemen in huis. Toch kan dat door omstandigheden soms toch gebeuren. Wanneer je last krijgt van vocht is het ontzettend belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen. Vocht kan namelijk veel vervelende gevolgen hebben. Gelukkig kun je BST Bouw inschakelen voor vochtbestrijding. Samen met Bouwbedrijf Koster lossen we alle vochtproblemen binnen de kortste keren voor je op. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de kosten van vochtbestrijding? Hieronder vertellen we je alles over het bestrijden van vocht in je huis en de kosten die daarbij komen kijken. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan bij vakmannen bij jou in de buurt.

Oorzaken van vocht in huis

Voordat er een oplossing gezocht wordt voor het vochtprobleem dat je in huis hebt, is het natuurlijk van belang om erachter te komen wat nu precies de oorzaak is van het vocht in huis. Er zijn namelijk verschillende oorzaken aan te wijzen van vochtproblemen in huis. Verreweg de meest voorkomende oorzaak van vochtproblemen is optrekkend vocht. De oplossing daarvoor is om de muren te injecteren. Hoe veel dat kost hangt een beetje af van hoe groot de muur is. Bij een muur met 8 meter lengte betaal je ongeveer 1500 euro. Het kan ook dat er vochtproblemen ontstaan omdat de muren beschadigd zijn. In dat geval moet de muur volledig gerepareerd worden en dat kost uiteraard meer. Als de oorzaak van de vochtproblemen in de buitenmuur zit, is het ook verstandig om deze te laten impregneren. De prijs hiervan ligt ongeveer op 10 euro per vierkante meter.

vochtwering

Waar bevindt zich het vochtprobleem?

Een ander belangrijk aspect is waar het vochtprobleem zich precies bevindt. Je begrijpt dat een vochtprobleem in de binnenmuur op de benedenverdieping van je huis eenvoudig te bestrijden is. Het wordt echter een ander verhaal wanneer je last krijgt van vocht op zolder omdat dan wellicht veel meer gedaan moet worden om het op te lossen. Dat merk je vervolgens ook goed in de kosten. Zorg er dus ook altijd voor dat je eerst goed het probleem gelokaliseerd hebt. Dat is soms lastiger dan het lijkt aangezien het vochtprobleem zich aardig uit kan breiden, waardoor de bron lastig te vinden is. Uiteraard zijn wij ook in staat om dat voor je te doen wanneer je er zelf niet uitkomt of er geen tijd voor hebt.

Meer informatie over het waterdicht maken van een kelder.

Methodes van vochtbestrijding

Er zijn verschillende methodes beschikbaar om vocht te bestrijden. Grofweg kan dat verdeeld worden in optrekkend vochtbestrijding en doorslaand vochtbestrijding. Deze hebben op hun beurt weer verschillende manieren en technieken die verschillen qua kosten. Bij optrekkend vochtbestrijding draait het om injecteren. Je kunt de buitenmuur injecteren maar ook de binnen- en buitenspouwmuur. Dat laatste is een stuk duurder. Bij doorslaand vochtbestrijding gaat het juist om impregneren. Daarbij wordt er verschil gemaakt tussen de buitenmuur impregneren of de gevel impregneren in combinatie met reinigen en eventueel zelfs voegen. Voor al deze soorten vochtbestrijding kunt u bij ons terecht.


Ook interessant: Artikel over de kosten van gevelrenovatie

Overzicht kosten vochtbestrijding

Zoals je ziet kan de prijs van vochtbestrijding behoorlijk verschillen. Dat hangt af van de diverse factoren die we hiervoor al besproken hebben. Er zijn echter wel gemiddelde kosten op te sommen van het bestrijden van vocht. Deze kosten hebben we hieronder in de tabel opgenomen.

Prijstabel vochtbestrijding prijzen

Type  vochtbestrijding Gemiddelde prijs
Buitenmuur injecteren(bij lengte van 8 meter) € 800,-
Binnenmuur en buitenspouwmuur injecteren(lengte van 8 meter) € 1.500,-
Muur repareren en injecteren(lengte van 8 meter) € 2.200,-
Buitenmuur impregneren(100 vierkante meter) € 900,-
Reinigen en impregneren gevel ( 100 vierkante meter) € 1.700,-
Reinigen, voegen en impregneren gevel( 100 vierkante meter) € 3.000,-

Wil je exact weten wat in jouw geval de kosten zijn? Vraag gratis offertes aan en je ontvangt spoedig offertes van vakmannen bij jou uit de buurt.